Training Maak je eigen spel

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het maken van een spel? Heb je een idee voor een spel en wil je leren hoe je dit realiseert? Wil je weten wat je allemaal met games kunt? Volg dan de training Maak je eigen spel.

Op een schitterende locatie midden in het bos leer je op een actieve manier alles over het maken van spellen. Bordspelen, kaartspelen, fysieke games, online games, escape games. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een idee, concept of prototype van je eigen spel EN een heleboel waardevolle kennis en vaardigheden over het maken van spellen. Leren door te doen dus, maar met veel aandacht voor de achterliggende principes.

Wat houdt de training in?

1. Kennismaking en intake

We starten met een kennismakingsgesprek via de telefoon of een online meeting. Tijdens dit gesprek brengen we de vraag in kaart en bepalen we de doelen en opzet van de training. Aan de hand van de intake bereid ik de training voor, zodat deze naadloos aansluit bij jullie behoefte.

2. De trainingsdag

De precieze inhoud is afhankelijk van de trainingsdoelen zoals we die tijdens de intake bepalen, maar de volgende onderdelen komt in ieder geval aan de orde:

Kennis en vaardigheden voor het maken van spellen
Uiteraard staat het leren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een spel te maken centraal. Denk hierbij aan onderwerpen als: Wanneer is iets eigenlijk een spel? Welke soorten spellen zijn er allemaal? Kies je voor online of fysiek? Hoe verwerk je emoties als humor en spanning? Hoelang moet een spel duren? Na de training weet je wat er allemaal komt kijken bij het maken van een spel en heb je concrete handvatten om met een eigen spel aan de slag te gaan.

Consultancy
Tijdens de training is veel aandacht voor specifieke vragen of ideeën en denk ik hierin mee. Bijvoorbeeld het bepalen van de juiste spelvorm, het maken van een ontwerp of het vergoten van de impact die je met het spel zou kunnen maken. Hierbij kun je gebruik maken van voorbeelden, templates en praktische hulpmiddelen die ik in de loop der jaren in mijn werk als onderwijskundige en spelontwerper heb ontwikkeld.

Teambuilding
Een spel maken is een creatief proces waar verschillende talenten voor nodig zijn. Tijdens de training ontdek je ieders talenten en leer je hoe je deze talenten optimaal kunt inzetten. En dat is natuurlijk niet alleen nuttig voor het maken van spellen. Omdat tijdens de training samenwerken centraal staat, is de training tevens een goede manier voor teambuilding.

3. Vervolgsessie

Na de trainingsdag volgt nog een online sessie waarin we terugkijken op de training en te kijken welke acties nog nodig zijn om het spel daadwerkelijk te realiseren of af te maken.

Praktische zaken

Kosten
De training inclusief de intake, een trainingsdag en een vervolgsessie bedraagt € 2.500 (excl. btw) per groep van maximaal 8 deelnemers. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, versnaperingen, een heerlijke lunch en de benodigde spelmaterialen.

Ben je alleen of met een kleine groep? Neem gerust contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Tijd en datum
Bovenstaande prijs is gebaseerd op een trainingsdag van maximaal 8 uur inclusief uitgebreide lunch, een intake van 2 uur en een vervolgsessie van 2 uur. De precieze trainingstijden zijn flexibel en bepalen we in overleg.

Locatie
De training wordt gegeven op onze trainingslocatie:
Oude Larenseweg 42b
7214 PD Epse

Corona
Uiteraard houden we ons aan de Coronaregels. Dat betekent dat we de trainingsvorm in overleg bepalen en zorgen voor de benodigde reinigingsfaciliteiten.

  • Er is een ruime buitenruimte dus als het weer het toelaat kan de training zonder problemen buiten worden gegeven.
  • Binnen zitten kan natuurlijk ook. Om voldoende afstand tussen de deelnemers te kunnen garanderen, is er ruimte voor maximaal 6 deelnemers.
  • Uiteraard behoort een online training ook tot de mogelijkheden. In overleg passen we de lengte en opzet van de training hierop aan.