Over mij

Ik ben Annemieke Deenen en in 2000 afgestudeerd als Toegepast Onderwijskundige aan de Universiteit Twente. Ik ben gek op het spelen en bedenken van spellen en puzzels en zet deze ook regelmatig in in mijn werk. Spellen en leren lopen dan ook als een rode draad door mijn leven.

Zo is het begonnen

Zolang ik me kan herinneren ben ik al gek op spelletjes. Als kind hadden we zo’n spellendoos met 100 spellen: schaken, dammen, backgammon, molenspel, mikado, kaartspellen en een een of ander raadselachtig spel met autootjes. Dat laatste spel hebben we nooit begrepen, de handleiding was niet bepaald duidelijk, dus hebben we zelf vele varianten bedacht. Ik denk dat hier de liefde voor het zelf bedenken van spellen en spelregels is geboren.

In de bieb had ik intussen een boek ontdekt met spelletjes uit de hele wereld die je zelf kon maken. Met mijn twee gulden zakgeld per week kocht ik een enorme plaat hardboard (echt hout was helaas onbetaalbaar) en hier heb ik heel wat spellen uitgehaald. Een geweldige 3D-variant van halma, honden & jakhalzen, Chinees schaken, Japans schaken en weet ik niet wat allemaal nog meer.

Tijdens mijn studie leerde ik de spellenvereniging fanaat kennen en ging er weer een hele nieuwe wereld voor me open. Het was ook geweldig om deze passie met anderen te kunnen delen. In de jaren die volgden ontdekte ik steeds meer soorten spellen en ging ik spellen ook steeds meer toepassen in mijn werk.

Zo ging het verder

Na mijn afstuderen wilde ik graag veel verschillende bedrijven leren kennen en daarom ben ik aan de slag gegaan bij een ingenieursbureau op het gebied van machineveiligheid. In de jaren die volgden maakte ik technische opleidingen en documentatie voor bedrijven als Philips, Eurasem, Wabco en Nieuwe Weme. Geweldig om in de fabrieken rond te lopen, met techneuten samen te werken en je in de techniek te mogen verdiepen.

Na enkele jaren ben ik als zelfstandige verder gegaan en ben ik mijn eigen opleidingsadviesbureau begonnen. Kusoma, genoemd naar de breinbreker de Soma-kubus. Hier heb ik weer tal van nieuwe bedrijven en vakgebieden leren kennen: schoonheidsspecialisten, horeca, bankmedewerkers, hypotheekspecialisten trainers, bakkers, havenarbeiders, docenten en nog vele anderen.

Na 15 jaar als zelfstandige het hele land doorreizen was ik toe aan een nieuw avontuur en besloot ik te solliciteren bij een corporate academy. Na mijn hele carriere op projectbasis te hebben gewerkt, wilde ik weleens vanuit een interne functie met leren & ontwikkelen bezig zijn. In 2017 ben ik daarom bij de Achmea Academy aan de slag gegaan en daar werk ik inmiddels alweer meer dan drie jaar met veel plezier.

En nu komen beide werelden samen

Ik heb het erg naar mijn zin bij de Achmea Academy en ik heb hier de afgelopen jaren enorm veel geleerd, maar toch ging het ondernemen weer kriebelen. Ik wilde weer iets nieuws opzetten, iets creëren. Ik zette regelmatig spellen in in mijn werk en ik kreeg hier veel vragen over. “Wat leuk zeg, kun je mij dat ook niet leren?” Dat vond ik een goed plan en zo werd Maak je eigen spel geboren.

Ik woon op een schitterende locatie midden in het bos, een inspirerender plek voor workshops kun je je bijna niet wensen. Afgelopen jaar hebben we een mooie workshopruimte gerealiseerd, waar je binnen en buiten kunt zitten en waar mensen echt zelf aan de slag kunnen met het maken van hun spel.